repetitie The Pirates of Penzance

Lid worden

De Gooise Operette is een gezelschap waar je je snel thuis voelt. De sfeer is open en gezellig, maar… er wordt hard gewerkt, want ieder jaar opnieuw worden één of meer operetteproducties op de planken gezet van hoog niveau. Het betreft hier ‘totaaltheater’….

Zang, acteren, choreografie

Naast de productie worden (op verzoek of in eigen beheer) soms ook concerten gegeven in de brede Gooise regio. Een grote productie wordt begeleid door een begeleidingsorkest; de concerten of kleinere producties zijn meestal met pianobegeleiding.

De uitvoeringen, en de weg daar naar toe, zijn zonder twijfel een feest wat je niet wilt missen!

 

opbouw decor The Pirates of Penzance

Repetities zien er globaal als volgt uit:

Muzikale repetities, waarbij de komende productie muzikaal wordt ingestudeerd, worden afgewisseld met regierepetities, waarbij het ingestudeerde muzikale gedeelte op regie wordt gezet.
Zo krijg je snel een beeld van hoe de uitvoering er uit gaat zien.
Er wordt wekelijks gerepeteerd, maar in de laatste maand voor een productie worden ook extra repetities gepland voor doorloop met rekwisieten, eventueel orkest e.d. Deze data worden zeer tijdig aangekondigd.
De operetteproducties worden uit het hoofd gezongen en gespeeld. Bij concerten is het mogelijk om van bladmuziek te zingen.

 

Nederlands Studenten Orkest

Van leden wordt grote inzet en hoge mate van aanwezigheid verwacht. Bladmuziek kunnen lezen is een voordeel, maar is niet vereist. Met een goed muzikaal gehoor kom je ook heel ver. Veelal worden repetitiebestandjes aangeleverd, zodat je per stemgroep thuis de muziek ook nog verder kunt instuderen naast de repetities op de woensdagavonden.
Als je denkt dat lidmaatschap iets voor je is, dan kan je gedurende een aantal weken meedoen als aspirant lid. Na een stemtest en wederzijds enthousiasme volgt het lidmaatschap.

 

Regie Repetitie

Kosten

  • € 25,00 per maand contributie.
  • 1x per jaar aanschaf van een partituur en tekstboek van de productie ad totaal ongeveer € 15,00.
  • Aanschaf van een concert-muziekmap ad € 5,00.
  • Indien van toepassing: Aanschaf van concertkleding ( Japon/Smoking). De kosten hiervan vallen reuze mee.
  • Verstrekte concertmuziek is gratis evenals de enorme voldoening die deze hobby je geeft.

 

mountain

Een PROJECTLIDMAATSCHAP is ook mogelijk

Wil je gewoon eens uitproberen hoe het is om mee te werken (zingen en acteren) aan een muziektheaterproductie, dan kan je (tot een bepaald moment in het voorbereidingstraject) meedoen met de eerstkomende uitvoering. We informeren je graag hierover. De bijdrage die je betaalt is gelijk aan de maandcontributie van de reguliere leden en gebaseerd op de kosten voor het theaterkostuum, grime, pruik en overheadkosten. Muziekboek + tekstboek (totaal €15,00) komt hier bij. Je mag het ook zelf uitprinten. Dan is het kosteloos. Wil je meedoen met onze eerstvolgende productie? Klik dan hier.

 

 

mountain

Repetities

Repetities zijn op woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in gebouw The Pride / Oranje te Huizen aan de IJsselmeerstraat 1 (parkeerterrein SV Huizen en Skiclub Wolfskamer). Incidenteel wordt op andere dagen gerepeteerd, m.n. vlak voor een productie, maar dit wordt tot een minimum beperkt.

Voor meer informatie kan je bellen met Loes Jongen, 06-21867338